Pentru copiii din cadrul grădiniței oferim părinților opțiunea de program prelungit, care presupune servirea mesei de prânz, a unei gustări la ora 16:00 și supravegherea somnului.
Pentru elevii claselor primare și gimnaziale oferim programul after-school, program de recreere după orele de curs și de supraveghere la teme.
Pentru o bună colaborare, înscrierile se fac pentru un număr de maximum 15 elevi clasă/grupă. Numărul mic de elevi din clasă dă posibilitatea cadrelor didactice să se focalizeze pe copil și nevoile acestuia, să ofere suficiente explicații în ora de curs, iar copiilor să-și lămurească toate întrebările și nedumeririle. Temele vin doar ca un mod de a consolida informația primita în clasă. Scopul lor va fi doar de a întări cunoștințele acumulate, iar gradul de dificultate crescut va ajuta copilul în a face conexiuni cu alte informații temeinic însușite. Elevii vor reuși să rezolve singuri temele primite și nu ajutați de părinți.
Curriculum-ul utilizat în Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan” este cel aprobat de Ministerul Educației Naționale. Planul de învățământ și programele școlare sunt identice cu cele utilizate și în școlile de stat. Manualele corespunzătoare fiecărei discipline sunt aprobate de către Ministerul Educației Naționale și sunt selectate pe baza criteriilor care vizează calitatea conţinutului, continuitatea, relevanță dar și impactul moral asupra copiilor, urmărindu-se ca acestea să fie în acord cu filozofia şcolii.
Cadrele didactice posedă nu doar competențe profesionale ci și ținută morală. Acestea au responsabilitatea de a fi modele pentru elevi insuflându-le valori și principii pe care ei însiși le trăiesc. Personalul este tânăr, caracterizat de dinamism și perseverență.
Programele extracurriculare se organizează la cerere, pe baza opțiunilor individuale.
Propunerea școlii în ceea ce privește cluburile pentru anul școlar 2023-2024 este următoarea: pian (individual), canto (individual), limba engleza, limba franceză, pictură, baschet, dezvoltare personală, robotică, clubul de exploratori, „Educație financiară”, „Micul bucătar”, cor și fanfară.
Activitățile extrașcolare organizate de către instituția noastră includ: proiecte sociale, activități de familie, activități culturale, ateliere, activități artistice, excursii la munte, tabără de vara, proiecte ecologice. Copiii sunt expuși la evenimente multiple, în locuri diverse, aspect care urmărește o dezvoltare socială completă.
Alături de acestea, școala dezvoltă programe specifice menite să acopere nevoile de formare ale copiilor. Programul zilnic al școlii începe cu întâlnirea de dimineață care promovează valorile incluse în programul „Caracter pentru viață”.
Instituția noastră are ca prioritate parteneriatele cu instituții similare din țară și din străinătate, precum și cu instituții culturale, asociații și fundații. Parteneriatele cu școlile și grădinițele din țară și străinătate au ca scop schimbul de experiență în vederea lărgirii viziunii educaționale și a îmbunătățirii permanente a ofertei școlare.
Meniul adoptat de instituția noastră este potrivit din punct de vedere nutrițional nevoilor vârstei și echilibrat caloric, fiind realizat de un medic de specialitate. Meniul pe care îl oferim este ovo-lacto-vegetarian. Școala are cantină proprie, iar mâncarea se gătește zilnic.
Contribuțiile școlare sunt ancorate în realitatea posibilităților din România. Acestea sunt gândite în așa fel încât un părinte cu un salariu mediu să-și poată permite să ofere copilului său ce este cel mai bun. De asemenea suntem atenți cu cei care au mai mulți copii, oferind procente de reducere a taxei.
Alege pentru copilul tău grădinița și școala noastră, căci pentru noi educația înseamnă caracter, iar caracterul înseamnă viață!